Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében a további böngészéssel engedélyezed a sütik használatát, vagy kérjük, zárd be az oldalt.
Adataid használatáról és védelméről bővebb tájékoztatást ezen a linken találsz: Adatvédelem

Bezárás
Garbóczi Tünde
Asztrológia, Tarot, Számmisztika, Feng Shui, I Ching - Tanácsadás és képzések
Hogy ki vagy, az Isten ajándéka neked; hogy mit kezdesz magaddal, az a Te ajándékod Istennek” Tatiosz

Erősítő, erőmegtartó, egyszerű gyakorlat

 

Ez a pár perces gyakorlat tökéletes megoldás lehet ha fáradt vagy, ha szükséged van tartalékra, ha bírni vagy befejezni kell valamit, és úgy érzed fogytán az erőd. Használható akkor is, ha bármelyik területen - nem csak testileg - kimerültnek, kiszipolyozottnak vagy gyengének érzed magad. Kézzelfogható, rém egyszerű, csak a légzés tudatos figyelmére, irányítására és a fantáziádra van szükség.

Nem a mennyisége, hanem a fókusz minősége, a koncentráció a lényeg. Már 1-2 perc alatt is érezheted a hatását, de ha nem figyelsz, ha szétszórod a gondolataidat, akkor órák múlva sem lesz eredmény.  
1. Lassítsd le és mélyítsd el a légzésedet. Sóhajtsd jó nagyokat és tartsd így a légzésedet úgy, ahogy még kényelmes és figyeld is a folyamatot. Ha segít, mondogasd magadban: mélyen belélegzem - lassan kilélegzem.
2. Az egyik kezeddel érintsd meg az alhasadat a köldök alatt. Figyelj erre a pontra, tedd rá a kezedet (lehet mind a kettőt egymáson, vagy csak az egyiket) és melegítsd fel a tenyereddel. Képzeld el, hogy itt van egy belső erőforrás, ami benned ég. (Amúgy ott is van) Szikra, belső tűz, erőláng...
3. Amint egyre jobban és melegebbnek érzed ezt a részt, képzeld el, hogy a levegő, amit belélegzel ide árad és mivel az oxigén táplálja a tüzet, egyre nagyobb lesz itt a forróság...
4. Ahogy kilélegzel úgy pedig ez a melegség és a benne lévő erő szétárad minden sejted felé.
Töltődsz minden egyes légzéssel.
Ezt az egyszerű légzésfigyelés gyakorlatot bárhol, bármikor, állva, ülve, sétálva, futva, munkában, szabadidőben... végezheted. Nem kell hozzá nyugi, majd ez lenyugtat... Nem kell hozzá csukott szem sem, csak a gondolataidnak a megfelelő irányba való terelgetése.
És az eredmény? Kinél mi... Próbáld ki.
Garbóczi Tünde 

 

Vissza az előző oldalra

Iratkozz fel a hírlevélre és szerezd meg az értékes VIP ajándékokat!

Jelenleg letölthető anyag: 

2024 június - A Ló hónap kiértékelése Mp4

Ha már kapsz tőlünk hírlevelet, ide kattints az ajándékért!

Feliratkozás és visszaigazolás után az "Ingyenes letöltéseknél" találod az ajándékokat.

Adatkezelési tájékoztató

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS